FEBRUARSKI TURNIR

Fudbalski turnir „FK Velež – 14. februar“, poznatiji kao „Februarski turnir“ održan je prvi put 1965. godine u oganizaciji Grada Mostara i Fudbalskog kluba Velež. Turnir se odigrao  u čast obilježavanja 20. godišnjice oslobođenja Grada Mostara. Nakon te 1965. godine, turnir se uspješno održao svake naredne godine, sve do početka ratnih dešavanja na području Bosne i Hercegovine 1992. godine. „Februarski turnir“ se održao 28 puta i na njemu su učestvovale mnoge poznate regionalne i evropske ekipe, pa čak i jedna azijska ekipa i dvije reprezentacije. FK Velež je prošle godine po prvi put nakon rata u Bosni i Hercegovini organizovao „Februarski turnir“ u kojem su učešće imale juniorske selekcije.

Po uzoru na pomenuti turnir, Klub navijača „Red Army“ Mostar je 2013. godine odlučio da oživi turnir, ali u malonogometnoj formi. Nakon uspješne organizacije prvog, „Februarski turnir“ je ponovo zaživio i sa godinama ponovo postao tradicionalna sportska manifestacija u gradu na Neretvi. Ovog februara održat će se 12. po redu tradicionalni „Februarski turnir“ u organizaciji KN Red Army Mostar.

Prijave ekipa će se vršiti u Klubu navijača od 24. do 31. januara, u terminu od 19 do 22h. Svi učesnici turnira moraju imati važeću člansku karticu za 2024. godinu. Cijena kotizacije po ekipi iznosi 50 KM. Broj ekipa je ograničen.